Projekt: Digi-load

Robotlyftet fokuserar på stärkt konkurrenskraft inom svensk ytbehandlingsindustri genom automatisering och digitalisering.

I projektet ska befintliga test siter, fysiska och virtuella, använda befintlig teknik (traditionella- och kollaborativa robotar kombinerat med sensorik och visionsystem) med fokus på att demonstrera dagens och morgondagens möjligheter inom automation och digitalisering inom områdena hängning och avplockning. Momenten kräver stor flexibilitet då ett företag kan ha upp till 2000 olika produkter att hantera.

Testbädden är lokaliserad på följande platser:

– Robotdalen Mälardalens högskola och ABB:s testcenter för automation, fokus inom projektet är traditionella robotar kombinerat med vision- och sensorteknik
– Paint Center (RISE IVF) kollaborativa robotar för hängning/nedplock, små och ett stort antal komponenter
– IPS – Virtuell testbädd med fokus på simulering, optimering och virtuell tvilling.

Projektledare:

Charlotte Ireholm
RISE IVF
charlotte.ireholm@rise.se

 

Produktion2030 finansierar många spännande projekt – med hög relevans för industrin, akademin och forskningsinstitut. Vi vill lyfta fram det viktiga arbete som görs och inspirera till digitalisering och hållbarhet i tillverkningsindustrin! Därför lyfter vi under kommande veckor fram våra projekt här i nyhetsflödet.

Taggar: