Analys och internationalisering

Produktion2030:s instrument för analys och internationalisering verkar för ökat internationellt samarbete för forskning och innovation inom industriell produktion.

Produktion2030 är en del av europeiska plattformar som EFFRA, Manufuture och Digitizing European Industry.

.

EFFRA: European Factories of the Future Research Association. Förening för industri, akademi och forskningsinstitut i Europa. EFFRA verkar för industrirelevant forskning och innovation i EU.

 

.

Manufuture: europeisk arena för industri, akademi och forskningsinstitut. Manufuture verkar för att öka industriell produktion i medlemsländerna.

 

 

Produktion2030 gör regelbundet internationella studieresor för att analysera och stärka nätverk med internationell produktionsforskning och -innovation. Produktion2030 har bl.a. besökt Singapore, Japan, Indien, Sydkorea och USA.

Kontakt:

Johan Stahre
Chalmers
Johan.stahre@chalmers.se

Följ Charlotte Andersdotters internationella logg

internationellt logg
19 december 2018

Charlotte Andersdotter är bosatt i Bryssel sedan 16 år tillbaka och arbetar med industriell forskning, idag som Teknikföretagens och RISEs representant på plats.

Nytt fran Bryssel -
06 december 2018

Charlotte Andersdotter är bosatt i Bryssel sedan 16 år tillbaka och arbetar med industriell forskning, idag som Teknikföretagens och RISEs representant på plats.

charlotte_andersdotter_beskuren-1
28 november 2018

Charlotte Andersdotter är bosatt i Bryssel sedan 16 år tillbaka och arbetar med industriell forskning, idag som Teknikföretagens och RISEs representant på plats. Via sin kolumn på Produktion2030s hemsida erbjuder Charlotte en inblick i EU-världen ur ett forsknings- och företagsperspektiv samt industriperspektiv som få andra kan erbjuda.

Internationell utblick

Analys home 1
2 juli 2018

För omkring två år sedan var jag i Seoul i Sydkorea där jag hade förmånen att träffa en viss professor No. Han var väldigt engagerad inom smart industri, digitalisering etcetera, så vi hade mycket gemensamt.

Analys home 2
18 juni 2018

Som många av er säkert har noterat så är Sverige partnerland till Hannovermässan, något som är viktigt för industrin – speciellt vår tillverkande – att känna till.

Analys home 3
4 juni 2018

Nu startar vi taggen ”programkontorets logg” där vi varje vecka ger ett axplock av vad vi gjort under veckan (att få med allt skulle helt enkelt ta för mycket plats, så mycket spännande händer det inom produktionsområdet!).

analys 4
7 maj 2018

Inom Produktion2030s forskarskola ges kursen Internationell produktion som syftar till att undersöka skillnaden mellan tillverkande företag på olika platser. I mars reste kursdeltagarna till Japan.

Analys home 5
26 april 2018

I veckan har årets Hannovermässa – världens största industrimässa – gått av stapeln. Produktion2030 var på plats och spanade.

Analys home 6
18 april 2018

22-24 maj bjuder EUREKA in till innovationsdagar i Helsingfors. Temat är The future is smart och handlar om Smart industry, Smart mobility, Smart health och Smart energy.

Analys home 7
22 februari 2018

Vi är oerhört glada att kunna presentera Helena Leurent från World Economic Forum som en av talarna vid Produktion2030s stora konferens den 13 mars. Som ansvarig för World Economic Forums initiativ ”Shaping the Future of Production system” är det få personer som har hennes globala översikt i ämnet.

När du klickar på prenumerera godkänner du att Produktion2030 sparar din e-postadress i enlighet med GDPR.

Prenumerera på Produktion2030s nyhetsbrev!

X