Du läser
Kom och träffa Ingenjör4.0 på Underhållsmässan i Göteborg

Strategiskt innovationsprogram: Samlar Sverige för hållbar och konkurrenskraftig produktion

Kom och träffa Ingenjör4.0 på Underhållsmässan i Göteborg

  • Den 12–15 mars hålls Underhållsmässan på Svenska Mässan i Göteborg. Det är en mötesplats för aktörer från hela drift- och underhållsbranschen och ett tillfälle för den som vill spana på utvecklingen inom branschen och den senaste teknologin. Ingenjör4.0 är självklart på plats med labbutrustning och spännande workshops.

VR, AI och den fjärde industriella revolutionen

Mässans fokus ligger i år på den fjärde industriella revolutionen, digitalisering, säkerhet och hållbara, datadrivna arbetssätt. Entrébiljetten är gratis och utställarna många.

– Det ska bli väldigt roligt att träffa den vidd av branschfolk som kommer till mässan. Vi kommer att ha en monter med labbutrustning av olika slag, som jag hoppas att många vill komma och testa. Vi kör även workshops kring VR och AI och har forskare på plats som gärna delar kunskap och diskuterar hur den nya tekniken kan skapa mervärde för en ny produktionslina. Tillverkning och smart underhåll är också ämnen som vi lyfter på mässan, och erbjuder kurser inom, säger Bengt-Göran Rosén, programansvarig för initiativet Ingenjör4.0.

Ingenjör4.0 ger dig möjligheter att fylla på med kunskap

Ingenjör4.0 är ett upskilling-program, som har tagits fram tillsammans med tretton universitet och högskolor. Det riktar sig till yrkesmänniskor med ingenjörsbakgrund eller lång erfarenhet av att arbeta inom industri.

– Det är helt unikt att vi har fått ihop hela akademin i Sverige till det här initiativet. Många ingenjörer, tekniker och systemutvecklare har ju gått en akademisk utbildning, och sedan jobbat många år. Erbjudandet från Högskolorna är en möjlighet att fylla på med det senaste inom digitaliserad produktion direkt från ”forskningsfronten”. Vi vet att många är nyfikna på att lära sig mer om till exempel AI, databashantering, visualiseringsteknik, hållbarhet och människan, och nu är det möjligt. Ingenjör4.0 öppnar upp för en hel yrkeskår att fortsätta utvecklas och det är väldigt bra, säger Bengt-Göran.

Studier i format som går att kombinera med jobb

Ingenjör4.0 skapar ett naturligt sätt för yrkesverksamma ingenjörer att tanka ny kunskap. Genom att erbjuda utbildning, som går att kombinera med det dagliga jobbet kan hela team och enskilda individer vidareutbilda sig. Ingenjör 4.0 erbjuder idag ett 30-tal kortare 20-timmars utbildningsmoduler inom 15 heta områden. Modulerna är online-baserade, interaktiva och med möjlighet till diskussioner och kontakt med lärare och andra deltagare.

Vi ser fram emot Underhållsmässan eftersom vi tror att många besökare kommer att ha stor nytta av möjligheterna som Ingenjör4.0 ger. Vi kommer att visa upp vårt utbud av moduler och är såklart nyfikna på hur vi kan utveckla fler. Eftersom vi har tillgång till professorer, forskare och de mest kunniga inom olika områden, kan vi hela tiden fylla på med den typ av utbildning som branschen behöver, säger Bengt-Göran Rosén.

Entrén till Underhållsmässan kan beställas här.
Hoppas att du och dina kollegor kommer förbi Ingenjör4.0 i monter E04:32!

Om du är nyfiken på operatörsträning i VR kan du även anmäla dig till vår workshop som hålls 15 mars kl. 10-11 på mässan. Antalet platser är begränsat.

Vi ses!

Produktion2030 – ett strategiskt innovationsprogram med stöd från VINNOVA, Energimyndigheten och Formas.

© 2024 Produktion2030. All Rights Reserved.