Du läser
Trevlig sommar önskar Produktion2030

Strategiskt innovationsprogram: Samlar Sverige för hållbar och konkurrenskraftig produktion

Trevlig sommar önskar Produktion2030

Sommaren står inför dörren, men arbetet med Produktion2030 avstannar inte för det…

Som vi berättat tidigare har programmets 16:e och sista utlysning skapat tre nya projekt med fokus på cirkulär produktion. Det känns verkligen helt rätt och relevant att Produktion2030 ”avslutar med flaggan i topp” – genom att satsa på detta viktiga område.

Som i alla typer av FoI-projekt så uppstår alltid nya samarbeten; projekten blandar personer från företag och forskningsaktörer  – om ofta inte känner varandra. Dessa nya nätverk skapar tillsammans ett stort kunskapsekosystem för avancerad produktion i Sverige.

Det har ju inte undgått någon att produktion i Sverige slår nya rekord. Nya investeringar i produktion kommer i en strid ström och Sverige, med sin gröna energimix, attraherar investeringar från hela världen. Tur och tajming alltså att Produktion2030 varit igång i över tio år nu, med att skapa kunskap, innovationer och ett starkt, växande ekosystem inom produktion.

Har du inte koll på vilka projekt som vårt program har finansierat? Kika på hemsidan. Där kan du också hitta länkar till Ingenjör4.0 och annat matnyttigt, som din organisation kanske kan jobba vidare med i höst.

Vi från Produktion2030:s programkontor tackar alla för ett gott samarbete under våren!

Önskar er en härlig sommar och vi ses igen till hösten.

Cecilia Warrol

Programchef, Produktion2030

Produktion2030 – ett strategiskt innovationsprogram med stöd från VINNOVA, Energimyndigheten och Formas.

© 2023 Produktion2030. All Rights Reserved.