Laddar Evenemang

Digital Teknikworkshop – Projekt ATIT: Tjänstefiering

Hur kan du öka värdet i dina affärer?

  • 09:00-12:00
  • Plats

    Digital Teknikworkshop
    Digital,

Det handlar inte längre bara om att sälja den billigast, bästa eller snabbaste produkten – det handlar om att på bästa sätt stödja kundens värdeskapande.

Fokus är företag som har intresse av hur man bedömer möjligheterna att investera i automation med robot i flexibel tillverkning med korta serier.

Det behövs ett nytt perspektiv, att utgå ifrån ett äkta kundfokus i utveckling av era erbjudanden – tjänstelogik. För att öka värdet för kund av just ditt erbjudande behövs kombinationer av varor, tjänster och affärsmodeller

Idag levererar du kvalificerade produkter till dina kunder- men vad är det faktiska värdet för kunden av det du levererar? Eller framförallt, skulle kunna leverera? Är det bara produkten eller är det kompetens, erfarenhet, kunnande, logistik eller projektledningen som är det egentliga värdet? Tar ni betalt för det värde ni faktiskt levererar?

Tjänstefiering är omställningen mot och processen för att utifrån tjänstelogik skapa erbjudanden med en balans mellan varor, tjänster och affärsmodeller som på bästa sätt stödjer kundernas värdeskapande processer. Kanske ska kunden inte ens köpa varor av er, de kanske ska hyra dem? Tjänstefiering ger ofta möjlighet att arbeta mer hållbart och kan vara en drivkraft för rätt digitalisering.

Genom att tydliggöra, systematisera och utveckla de tjänster som din verksamhet redan idag utför i samband med produkten, kan din affärsmodell och lönsamhet också förbättras. P2030 arrangerar denna workshop på temat tjänstefiering i samarbete med RISE som har gedigen erfarenhet och forskning kring ämnet.

Kursledare är RISEs mycket uppskattade Barbro Lagerholm. Hon ger dig kunskapen och verktyg för att utveckla din affärsmodell, öka kundvärdet o göra lönsamma affärer.

Praktisk information
Samtliga Teknikworkshoppar genomförs digitalt
När: onsdag 6 oktober kl. 9.00 – 12.00, 2021
Var: Anslut via zoom länk, skickas före workshopen
Anmälan: Senast 30 september, 2021

Agenda
9.00 Incheckning
9.05 Välkomna, Presentation av deltagarna och agenda.

9.20 Introduktion av tjänstefiering och tjänstelogik
Diskussion kring tjänstefiering och tjänstelogik
– Prova på, del 1: Rita er kedja & reflektion
– Prova på del 2: lära känna kundens värdeskapande & reflektion
Identifiera egna potentiella projekt för tjänstefiering

11.45 Summering av reflektioner och nästa steg, utvärdering
12.00 Avslutning

Varmt välkomna!

→ Inbjudan PDF här
→ Anmälan här