Loading Events

AI-baserad bildanalys för kvalitetskontroll i tillverkande industri

Hur kan AI hjälpa till att automatiskt upptäcka kvalitetsbrister i produktionen? Lär dig mer om den stora potential som finns i användandet av maskininlärningstekniker för bildanalys och låt dig inspireras av möjligheterna.

  • 09:00-12:00
  • Venue

    Digital Teknikworkshop
    Digital,

Workshopen ger insikt i den senaste generation av industriella vision-system som använder sig av AI-baserad bildanalys. Deltagarna får en introduktion till maskininlärningstekniker och en insikt i hur kraftfulla dessa tekniker kan när de kombineras med ett kamerasystem för att kontrollera kvalitet i produktionen. Workshopen ger också exempel på olika industriella problem som är lämpliga att lösa med AI-baserad bildanalys, och en introduktion till vilka egenskaper det är hos problem som gör dom mer eller mindre lätta att lösa med hjälp av maskininlärningstekniker.

För vem?
Workshopen riktar sig till dig som inte har några tidigare kunskaper inom maskininlärning eller AI-baserad bildanalys. Du jobbar inom tillverkande industri där ni ser potential att upptäcka och hantera kvalitetsbrister i produktionen.

Praktisk information
Samtliga Teknikworkshoppar genomförs digitalt
När: torsdag den 12 maj kl. 09–12
Var: Anslut via zoom länk, skickas före workshopen
Anmälan: senast 10 maj 2022

Denna Teknikworkshop utgår från projektet P2030: VISION.
I projektet samverkar Högskolan i Skövde, Volvo Group, Volvo Cars, Jonsac, Industrial Development Center West Sweden, RISE IVF och Jönköping University.

Varmt välkomna!