Du läser
Sommarhälsning från Produktion2030

Strategiskt innovationsprogram: Samlar Sverige för hållbar och konkurrenskraftig produktion

Sommarhälsning från Produktion2030

  • Sommaren är i antågande efter ett händelserikt år.

Produktion2030 kan se tillbaka på åtta år av framgångsrik verksamhet. Tillsammans med industrin, akademin och instituten i Sverige har vi genomfört över 120 projekt. Produktion2030 fortsätter att fokusera på industrins viktigaste utmaningsområden som tar lång tid att lösa och kräver mycket samverkan på vägen.

Nyss öppnade vi vår 14:e utlysning där vi söker projekt som kan bidra till ökad hållbarhet och resiliens inom tillverkningsindustri. Vi ser gärna att projekten omfattar test och demonstrationer av resultaten. Det är en stor utlysning, totalt 41 miljoner i bidrag, tack vare extra förstärkning från Vinnovas nya satsningsområde, Hållbar Industri.

Om man inte vill söka projektbidrag så finns det massor att hämta från Produktion2030:s omfångsrika utbud. Våra populära Teknikworkshoppar kommer tillbaka efter semestern, där forskare reser runt i Sverige och presenterar spännande resultat från sina projekt. På den långa workshop-menyn finns bland annat additiv tillverkning i praktiken, smarta samarbeten mellan människa och robot eller strategier för produktion med hög flexibilitet.

Vi arbetar mycket med utbildningsinsatser. Produktion2030 finansierar en nationell uppgradering av de svenska civilingenjörsutbildningarna inom ”Industri 4.0” och industriell digitalisering. Vår spännande nationella satsning på fortbildning av yrkesverksamma, ”Ingenjör 4.0”, har fått stor uppmärksamhet och uppskattning. Satsningen skalas nu upp ytterligare och efterfrågan på fortbildning inom Industri 4.0-området kommer att vara aktuell många år framöver! Hör av er till oss i programkontoret om ni är nyfikna och vill ha mer information.

Vi som jobbar med Produktion2030 vill tacka samtliga samarbetspartner från företag, lärosäten, forskningsinstitut, regionala organisationer och myndigheter! Det har varit ett speciellt år och vi hoppas att vi nu kan återgå till ett mer normalt liv igen. Vi kommer fortsätta engagera er och många fler i höst och vi håller tummarna att vi kan ses ”in real life”!

Produktion2030 – ett strategiskt innovationsprogram med stöd från VINNOVA, Energimyndigheten och Formas.

© 2022 Produktion2030. All Rights Reserved.