Du läser
Sommarhälsning från Produktion2030

Strategiskt innovationsprogram: Samlar Sverige för hållbar och konkurrenskraftig produktion

Sommarhälsning från Produktion2030

  • Vi som jobbar med Produktion2030 vill önska er en riktigt skön sommar. Vi ses igen i augusti med nyheter och inspiration från vårt arbete att stärka svensk produktion.

Inom Produktion2030 gör vi vad vi kan för att stärka kompetensen inom avancerad produktion. Ni som följer vårt program och tar del av insatserna från Produktion2030 vet att fortbildningen Ingenjör4.0 vuxit ur ”projekt-stadiet” och står på egna ben, besök gärna www.ingenjor40.se det är bara att anmäla sig och sätta igång. Ingenjör4.0 kan fortbilda 1000 ingenjörer per år!

Att på tok för få kvinnor hittar till alla spännande jobb inom produktionsområdet är ett väldigt gammalt problem… Vi hoppas ni har läst vårt magasin på temat ”Att jobba inom produktion har aldrig varit roligare!”. Vi har porträtterat sju kvinnor från små och stora bolag som alla jobbar i ledande positioner inom produktion. Vill ni ha ett eller flera nummer i pappersformat? Hör av er till oss.

Produktion2030:s femtonde utlysning hade temat ”Hållbart arbete i tillverkningsindustrin” resulterade i sju nya projekt. Sammanlagt 65 aktörer från tillverkningsföretag, högskolor, universitet och institut samarbetar för att hitta nya lösningar på användargränssnitt i digitala plattformar, spårbarhet för att öka cirkuläret av material från verktyg och kognitivt stöd för manuella produktionsprocesser.

Den 20-21 juni var Produktion2030 inbjuden att medverka på Join Sweden Summit där svenska och internationella industriledare träffades för att bygga relationer och öka samverkan inom industrins värdekedjor. Vi fick möjligheten att presentera Ingenjör4.0 för handelsminister Anna Hallberg samt ta del av World Economic Forums nya Lighthouses – industribolag som kommit långt inom Industri 4.0. Två svenska fabriker är Sandvik Coromant i Gimo och Johnson & Johnson’s fabrik i Helsingborg är två lysande exempel från Sverige.

Trevlig sommar!

Cecilia Warrol

Programchef, Produktion2030

Produktion2030 – ett strategiskt innovationsprogram med stöd från VINNOVA, Energimyndigheten och Formas.

© 2024 Produktion2030. All Rights Reserved.