Projekt: 3D-silver – Beslutsstöd utifrån layoutvisualisering och ergonomisimulering

Projektet 3D-SILVER förser beslutsfattare inom producerande industrier med bättre virtuella verktyg.

Produktion2030 finansierar många spännande projekt – med hög relevans för industrin, akademin och forskningsinstitut. Vi vill lyfta fram det viktiga arbete som görs och inspirera till digitalisering och hållbarhet i tillverkningsindustrin! Därför lyfter vi under kommande veckor fram våra projekt här i nyhetsflödet. Först ut är 3D-silver – Beslutsstöd utifrån layoutvisualisering och ergonomisimulering.

Projektet 3D-SILVER förser beslutsfattare inom producerande industrier med bättre virtuella verktyg för layoutplanering, ergonomiutvärdering och arbetsplatsutformning. Genom att kombinera ergonomisimuleringsprogram med punktmolnsteknik skapas arbetsplatser som är både effektiva och ergonomiska.

Målet är att ge effektivare fabriker i framtiden, med montörernas arbetssituation i fokus.

 

Produktion2030 finansierar många spännande projekt – med hög relevans för industrin, akademin och forskningsinstitut. Vi vill lyfta fram det viktiga arbete som görs och inspirera till digitalisering och hållbarhet i tillverkningsindustrin! Därför lyfter vi under kommande veckor fram våra projekt här i nyhetsflödet.

Taggar: