Produktion2030 välkomnar Martin Friis som National co-ordinator Testbed Smart Production

Från och med januari 2019 börjar Martin Friis inom Produktion2030. Martin kommer att vara ansvarig för våra testbäddsprojekt som finns över hela Sverige.

-Vi är jätteglada att Martin vill vara en del av Produktion2030, hans erfarenhet av industriell utveckling och digitalisering kommer att vara värdefull inom programmet, säger Cecilia Warrol programchef Produktion2030.

Martin kommer senast från en roll som senior projektledare hos SKF med fokus på att representera företaget i olika sammanhang för samverkan mellan akademi, näringsliv och myndigheter. Exempelvis som representant i Produktion2030:s Forsknings- och innovationsråd och regeringens referensgrupp för uppkopplad industri.

Martin har stor erfarenhet av att leda innovationsprojekt inom teknikområdet, däribland “5G Enabled Manufacturing” tillsammans med SKF, Chalmers, Ericsson AB, Volvo AB och Siemens. Martin verkar även som entreprenör och rådgivare till företag. Detta genom att identifiera möjligheter och utvecklingsbehov i organisationer och koppla ihop dem med potentiella samarbetspartners, möjliga utlysningar och andra lösningar i utvecklingsprojekt.

-Jag brinner för att initiera och driva banbrytande projekt, där man jobbar över organisationsgränser, och som har potential att leda till verklig förändring, säger Martin som nyligen avslutade en Executive MBA-utbildning vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.


Martin Friis
+46 730-72 35 00
martin.friis@teknikforetagen.seNär du klickar på prenumerera godkänner du att Produktion2030 sparar din e-postadress i enlighet med GDPR.

Prenumerera på Produktion2030s nyhetsbrev!

X