Du läser
Möt Forskarskolans doktorander

Strategiskt innovationsprogram: Samlar Sverige för hållbar och konkurrenskraftig produktion

Möt Forskarskolans doktorander

  • Produktion2030 Forskarskola erbjuder doktorander ett flertal kurser på universitet och högskolor runtom i Sverige - samtliga med syfte att rusta forskare för framtidens industri. Narges Asadi, PhD och Quality & OpEx Specialist på ABB Robotics, är en av de doktorandstudenter som deltagit och som uppmanar andra att göra samma sak.

Den här unika upplevelsen kommer jag att bära med mig genom resten av livet

För två år sedan gick Narges Asadi, som forskar inom Innovation och Design – Production System Development, två av Forskarskolans kurser; International Production och Research Communication in Media, Step 1.

Det Narges framförallt uppskattade med kurserna var att deltagarna kom från olika universitet och högskolor i Sverige, vilket gjorde att hon fick möjlighet att lära känna forskare från andra lärosäten. Narges hoppas att man behåller samma upplägg för att öka möjligheten att koppla ihop fler forskare med varandra.

Förutom det var ämnena, materialen och diskussionerna som berördes under kurserna så intressanta och varierande. Till exempel fick jag möjlighet att genom kursen International Production besöka fler än tio olika företag och universitet i Indien. Den här alldeles unika upplevelsen har lärt mig mycket både på en personlig och professionell nivå och jag kommer garanterat att bära den med mig genom resten av livet, säger Narges.

Under kurserna fick Narges även lära sig mer om pågående industriella/akademiska forskningsprojekt och diskutera gemensamma problem kring att vara doktorandstudent i Sverige. Hon tyckte också om att föreläsarna tillhörde olika akademiska miljöer än vad hon själv kom ifrån. Att få insikt i de olika tankesätten från andra akademiska miljöer än sin egen var något hon tyckte var väldigt intressant.

Alla de människor hon kom i kontakt med under kurserna hoppas hon kan bli viktiga kontakter i hennes kontaktnät både i framtiden och nu. Och hon uppmanar doktorander som funderar på att gå en av Forskarskolan kurser att ta chansen.

Ge dig själv den här fantastiska och unika möjligheten att delta i någon av de kurser som erbjuds av Forskarskolan. Förbered dig på många intressanta diskussioner, kontakter och kanske samarbeten som de kan resultera i, avslutar Narges.

Produktion2030 – ett strategiskt innovationsprogram med stöd från VINNOVA, Energimyndigheten och Formas.

© 2024 Produktion2030. All Rights Reserved.