God Jul önskar Produktion2030

Produktion2030 vill önska alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År 2019 – ett år att verkligen se fram emot!

När vi drog igång arbetet med Produktion2030 så ville vi satsa på konkurrenskraft, hållbarhet och digitalisering och när vi ser tillbaka ska jag erkänna att det känns riktigt bra. Vi har verkat och verkar för hållbar och konkurrenskraftig produktion genom ett 90-tal projekt under våra inledande sex år.

Med avseende på att omsätta ny kunskap från forskning till nytta för industrin har vi kommit långt, liksom arbetet för och med akademin genom vår forskarskola. Vi har utvecklat vårt utbildningsarbete med kursmoduler inom Civilingenjör 4.0, där de första modulerna med spetskompetens redan finns på marknaden och genomförs på KTH och Högskolan i Halmstad.

Med den digitala stambanan – ”e-handel för industrin” – bygger vi för stora framtida möjligheter. Nu går vi vidare genom att testa vad det innebär att koppla upp sin produktionsdata mot olika plattformar i fortsättningsprojektet från 2018 till 2020. Satsningen mot små och medelstora företag (SMF), som är en av våra viktigaste insatser, inte bara fortsätter utan accelererar kraftigt. Redan nu ligger planeringen på ett 40-tal teknikworkshoppar där vi i samarbete med IUC-nätverken och RISE IVF sprider den senaste kunskapen från våra projekt direkt till målgruppen SMF.

Ändå är det inte tillbakablicken som ger mest tillfredsställelse, utan det är att blicka framåt. Från den första januari tillträder Charlotte Brogren som ordförande för Produktion2030 och vi hälsar henne naturligtvis varmt välkommen! Satsningen med Sverige som partnerland till Hannovermässan gör att vi kommer att finnas på plats; vill ni så ses vi i Hannover 1-5 april där vi visar spännande produktionsteknik, exempelvis inom 5G och automation. Till allt detta kommer ett stadigt inflöde av nya projekt.

Med det vill jag önska dem vi samarbetat med och alla andra en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År – ett år att verkligen se fram emot!

Cecilia Warrol
Programchef, Produktion2030När du klickar på prenumerera godkänner du att Produktion2030 sparar din e-postadress i enlighet med GDPR.

Prenumerera på Produktion2030s nyhetsbrev!

X