Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Teknikworkshop – Projekt 3D-Silver

19 december, 2019 @ 08:00 - 17:00 CET

3D-SILVER förser beslutsfattare inom producerande industrier med bättre virtuella verktyg för layoutplanering, ergonomiutvärdering och arbetsplatsutformning. Genom att kombinera ergonomisimuleringsprogram med punktmolnsteknik skapas arbetsplatser som är både effektiva och ergonomiska.

Projektet 3D-Silver skall ge effektivare fabriker i framtiden, med montörernas arbetssituation i fokus. Forskare i detta projekt har tidigare skapat ett simuleringsprogram som kopplar samman ergonomi med avancerad matematisk modellering för att analysera och skapa en bättre arbetsmiljö. Med en effektiv monteringslösning som samtidigt är skonsam.

Det visar vilken hitta hjälp av detta kan man i förväg planera t.ex. montörers arbetsställningar för att belastning olika monteringsrörelser innebär och föreslår också den bästa lösningen. I projektet 3D-Silver ska detta simuleringsprogram kopplas ihop med en verklig fabriksmiljö med hjälp av s.k. punktmolnsteknik. Med den tekniken går det att scanna av en fabrik och skapa en realistisk kopia av den i 3D-miljö i datorn. Då får man en nutidsbild som stämmer överens med verkligheten, till skillnad från ursprungliga CAD-ritningar.

Agenda och Inbjudan (PDF) här >

Anmalän och information:

Anmäl er till: pia.holmberg@iucsyd.se
Eller ring: 0727-39 12 52

OBS! För att få ut det mesta möjliga av dagen så önskar vi att ni är minst två deltagare per företag. För att anmäla er och för mer information om dagen vänligen kontakta Pia Holmberg. Sista anmälningsdag är den 16:e december 2019.

 

Detaljer

Datum:
19 december, 2019
Tid:
08:00 - 17:00 CET
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:

Plats

IUC Syd – Ideon Science Park
Scheelevägen 17,
Lund, 223 70 Sverige
+ Google Map
Telefon:
+46 46 286 85 00
Webbplats:
https://ideon.se/