Loading Events

Karakuri IoT

Vill du lära dig hur ni på ett enkelt sätt kan komma igång med digitalisering och smart industri i ditt företag? Välkommen på Teknikworkshop!

  • 09:00-12:00
  • Venue

    Digital Teknikworkshop
    Digital,

Karakuri IoT (Internet of Things) är ett nytt förhållningssätt till att införa digitalisering och smart industri i företag. Karakuri IoT sätter människan i centrum och utgår från de behov människan upplever.

Inom japansk tillverkningsindustri har Karakuri Kaizen blivit allmänt erkänt och praktiserat. Det handlar om enkla mekaniska automationslösningar som skapas av personalen på golvet – lösningarna är ofta billiga och bidrar till att personalen känner sig delaktig och lär sig nya saker. Forskningsprojektet Karakuri IoT har undersökt om samma angreppssätt kan tillämpas för digitalisering och tagit fram en metodik där icke-experter kan skapa förbättringar med hjälp av IoT.

Karakuri IoT-processen startar med att identifiera möjligheter för digitalisering, sedan genereras idéer som utvecklas till lösningar som testas och valideras och i sin tur kan ge upphov till idéer och så vidare.

För vem?
Den här Teknikworkshoppen riktar sig till dig som vill lära dig ett nytt sätt för att införa digitalisering och smart industri i din verksamhet. Under workshoppen kommer du att få lära dig och testa på Karakui IoT-metodiken och hur den kan användas i din egen organisation.

Praktisk information
Samtliga Teknikworkshoppar genomförs digitalt
När: tisdagen den 5 april kl. 09–12
Var: Anslut via zoom länk, skickas före workshopen
Anmälan: Senast 1 april 2022

Denna Teknikworkshop utgår från projektet Karakuri IoT.
I projektet samverkar RISE SICS Västerås, Mälardalen Universit, RISE IVF, Volvo Construction Equipment, Seco Tools, Eskilstuna Elektronik Partner, Mälarplast, Vrena Mekaniska, Automation Region och Microsoft (referensgrupp).

Varmt välkomna!