Du läser
En viktig mötesplats för svensk industri

Strategiskt innovationsprogram: Samlar Sverige för hållbar och konkurrenskraftig produktion

En viktig mötesplats för svensk industri

  • Produktion2030 är en av representanterna i den svenska paviljongen vid Hannovermässan den 1-5 april 2019. Med Sverige som partnerland till mässan är Produktion2030s närvaro viktigt, inte minst för svensk industri. Ett väletablerat fokus på digitalisering och Industri 4.0 gör Produktion2030 till en naturlig samlingspunkt för alla aktörer inom området.

Vår målsättning är att lyfta fram svensk innovations- och produktionsförmåga, säger Produktion2030s programchef Cecilia Warrol. Ett sätt att göra detta är att presentera resultat från våra industridrivna projekt och den senaste utvecklingen inom digitalisering och ny teknik såsom 5G.

Även statsminister Stefan Löfven och Tysklands förbundskansler Angela Merkel kommer att finnas på plats, liksom näringsminister Ibrahim Baylan. Näringsministern medverkar vid seminariet ”How will connectivity change the industry”, där även Cecilia Warrol är en av talarna under rubriken ”Robots, co-bots, 5G and how Produktion2030 works to enhance competitive and sustainable industry in Sweden”. Seminariet arrangeras tisdagen den 2 april mellan 12:15 och 13:00 i hall 27, monter H30.

Tyskland är Sveriges viktigaste handelspartner och dessutom en perfekt språngbräda ut på den globala marknaden. Dessutom kommer 30 procent av besökarna på Hannovermässan från Asien och Japan, tillväxtmarknader som i högsta grad är relevanta för svenska industriföretag.

– Hannovermässan erbjuder en ingång till Sveriges största marknad utanför landets gränser, avslutar Cecilia Warrol. Det är ett unikt tillfälle att etablera nya kontakter oavsett om du tillhör forsknings- och innovationssektorn eller svensk exportindustri och Produktion2030 finns på plats som stöd.

→ Läs mer om Hannover messe 2019 här

Produktion2030 – ett strategiskt innovationsprogram med stöd från VINNOVA, Energimyndigheten och Formas.

© 2023 Produktion2030. All Rights Reserved.